Χειροπρακτική Options

Η λεπτομερής ψηλάφηση της σπονδυλικής στήλης και η ανάλυση της κίνησης των αρθρώσεων, όχι μόνο της περιοχής που πονάει, αλλά ολόκληρου του σώματος, γίνεται για την εντόπιση των προβλημάτων και την παρακολούθηση της εξέλιξης τους

νεύρων, ανακούφιση και γενικότερη ευεξία. Ενας χειροπράκτης, εκτός

Τέλος προτείνουμε ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις που πιθανώς να βοηθήσουν στην επίλυση γνωστικών εμποδίων που κάποιες φορές εμπλέκονται στη διαδικασία της αποθεραπείας και της πλήρους αποκατάστασης.

Στην πρώτη συνεδρία ο χειροπρακτικός θα πάρει ένα πολύ λεπτομερές ιστορικό και στη συνέχεια θα κάνει ψηλάφηση της σπονδυλικής στήλης σε διάφορες γωνίες: σε κάμψη, σε έκταση, πλάγια, δεξιά και αριστερά. Η ψηλάφηση γίνεται κατά κανόνα με τα χέρια.

Παράλληλα, μπορεί ο Χειροπράκτης να σας συμβουλεύσει για τη σωστή χρήση πάγου και ζέστης, για την κατάλληλη μορφή άσκησης και την ανάγκη να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στις καθημερινές σας δραστηριότητες, προκειμένου να βελτιώσετε την κατάστασή σας.

Η χειροπρακτική είναι η πρώτη επιλογή για την θεραπεία πολλών καταστάσεων, όπως ο πόνος στη μέση. Για άλλες καταστάσεις, όπως ο πόνος που έχει σχέση με την αρθρίτιδα, το διαβήτη ή την οστεοπόρωση, ο χειροπράκτης ίσως συζητήσει και με τους υπόλοιπους θεράποντες ιατρούς σας για να υπάρχει μια συνεννόηση στο θέμα της θεραπείας.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, στατιστικά ο κίνδυνος στα χέρια του χειροπρακτικού είναι ελάχιστος, σχεδόν ανύπαρκτος.

Διατροφή και Υγεία, more info Εγκυκλοπαίδεια Υγείας, Φυσική Υγεία

Χειροπρακτική. Πότε εφαρμόζεται, πως λειτουργεί, τα είδη της μεθόδου

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ζάναξ: πάρε τα χάπια σου – εμπειρίες, παρενέργειες, εξάρτηση

Ένα από τα βασικά κλειδιά εστιάζει στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και έτσι στη μείωση της πίεσης που βάζουμε σε ευαίσθητα νεύρα, που μπορεί να συνεισφέρει στη δυσλειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Για να είστε λοιπόν ασφαλείς, πάντα μιλήστε με τον γιατρό σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι το ζήτημά σας θα ωφεληθεί από τον χειροπράκτη ή από άλλες εναλλακτικές ανακούφισης του πόνου.

Πολλές καταστάσεις όπως ο πόνος στις αρθρώσεις και τα προβλήματα στη μέση είναι αποτέλεσμα της καθιστικής ζωής, ενός ατυχήματος, τραυματισμών στη διάρκεια μιας προπόνησης ακόμη και από το άγχος της καθημερινότητας (υπερλειτουργία του συμπαθητικού συστήματος).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *